Προορισμοί

Ορεινή Αρκαδία

 
Ορεινή Αρκαδία

Ένας αγαπημένος προορισμός που συνδυάζει καταπράσινα τοπία, παραδοσιακούς οικισμούς και εξαιρετικό φαγητό.

Λεβίδι
Η είσοδος προς τα ορεινά χωριά της Aρκαδίας είναι το χωριό Λεβίδι, λίγο έξω από την Tρίπολη. Πρόκειται για ένα ιστορικό χωριό της περιοχής που εκτείνεται στο Aνατολικό Mαίναλο με θέα προς την πεδιάδα της Kανδήλας. Σημαντική εκκλησία του Λεβιδίου είναι ο Nαός των Tαξιαρχών, με τις σπάνιες αγιογραφίες του 1719. Aξίζει να επισκεφθείτε και το Λαογραφικό Mουσείο του Φιλοτεχνικού Συλλόγου αλλά και τη Δημοτική Bιβλιοθήκη με τις πολλές παλαιές και αξιόλογες εκδόσεις. Επίσης, μπορείτε είτε να διασκεδάσετε με extreme sports στον ποταμό Λούσιο είτε απολαμβάνοντας την ηρεμία μπροστά στο τζάκι ενός από τους πολλούς παραδοσιακούς ξενώνες.

Στεμνίτσα
Εξίσου σημαντική και ιστορική και η Στεμνίτσα, χτισμένη στους πρόποδες της Kλινίτσας σε υψόμετρο 1.100 μ. Γοητεύει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα αρχοντικά, τις εντυπωσιακές βυζαντινές εκκλησίες, τα γραφικά καλντερίμια της που χάνονται μέσα στις καρυδιές και τις κερασιές, τα πέτρινα κεφαλόβρυσα κάτω από τη σκιά αιωνόβιων πλάτανων αλλά και με τη μεγαλειώδη θέα των απόκρημνων κορυφών που την περιβάλλουν.

Λούσιος
Το φαράγγι του Λούσιου είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αρκαδίας.  Είναι ένας τόπος ιδιαίτερα φορτισμένος ιστορικά και θρησκευτικά, μια περιοχή σπάνιας και επιβλητικής φυσικής ομορφιάς, ένα από τα πιο επιβλητικά φαράγγια της Ελλάδας. Εκτός από τις φυσικές του ομορφιές, το φαράγγι είναι γεμάτο από μονές λαξεμένες πάνω στους βράχους, εκκλησιές, ασκηταριά, ερημητήρια, παλιά γεφύρια και εγκαταλειμένους μύλους. Στο φαράγγι βρίσκονται η Μονή του Τιμίου Προδρόμου, η Μονή Φιλοσόφου, η Μονή Αιμυαλών, η Μονή Καλαμίου Ατσιχόλου και ο ΄Αγιος Ανδρέας Γόρτυνος.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο +30 210 7257662-3 ή με e-mail στο ga@athens-travel.gr.

Έκθεση εικόνων