Προορισμοί

Φάουμπαν (Vauban) Φράιμπουργκ (Freiburg)

 
Φάουμπαν (Vauban) Φράιμπουργκ (Freiburg)

Το Vauban αποτελεί την οικολογική πρωτεύουσα της Γερμανίας

Το Vauban βρίσκεται σε μια παλιά γαλλική στρατιωτική βάση στις παρυφές του Freiburg. Από το 1993 ξεκίνησε να αλλάζει το πρόσωπό της η περιοχή. Σήμερα στην πιο φιλική προς το περιβάλλον συνοικία του κόσμου ζουν ή καλύτερα ευημερούν 5.000 άνθρωποι κυρίως νέες οικογένειες με παιδιά.

Η έκταση του Vauban δεν ξεπερνά τα 420 στρέμματα. Το πρόγραμμα για να γίνει το Vauban Πρότυπη Βιώσιμη Πόλη υπήρξε πρωτοβουλία του Δήμου του Freiburg και είχε μεγάλη απήχηση στους δημότες του Vauban ώστε να κάνουν την συνοικία τους πρότυπο οικολογικής συνείδησης και όμορφη.

Το πιο χαρακτηριστικό επίτευγμα ωστόσο του Vauban είναι η ζωή χωρίς ιδιόκτητο αυτοκίνητο. Σε κάθε 1.000 κατοίκους αντιστοιχούν περίπου 200 αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι του Vauban εξυπηρετούνται από ένα δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, τραμ και ποδηλατόδρομων. Στους περισσότερους δρόμους να απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων ενώ στους υπόλοιπους να επιτρέπεται με πολύ χαμηλά όρια ταχύτητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση χώρου για τους κατοίκους. Οι δρόμοι λοιπόν, χρησιμοποιούνται για βόλτες και παιχνίδι ενώ οι περισσότεροι οδηγούν σε ανοιχτόυς χώρους, παιδικές χαρές και κήπους.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο +30 210 7257662-3 ή με e-mail στο ga@athens-travel.gr.

Έκθεση εικόνων