Τέχνη-Πολιτισμός

Ασύρτικο Σαντορίνης - Success story

 
Ασύρτικο Σαντορίνης - Success story

Χάρη στο πείσμα και στη διορατικότητα λίγων Σαντορινιών οινοπαραγωγών, ο πανάρχαιος θηραϊκός αμπελώνας κερδίζει τα εύσημα του οινικού κόσμου και γίνεται διεθνές brand name.

Από το Wine & Spirits και το Decanter μέχρι το Chicago Tribune και τη Wall Street Journal, είναι δεκάδες οι αναφορές και τα διθυραμβικά σχόλια για τη φημισμένη ποικιλία που δίνει κρασιά με κοφτερή οξύτητα, έντονη μεταλλικότητα, πολύπλοκα αρώματα, πυκνή γεύση και μακρά επίγευση - με λίγα λόγια: κρασιά με μοναδικό χαρακτήρα, που ξεχωρίζουν ακόμη και στις τυφλές δοκιμές και κάνουν τους ειδικούς να μιλούν για "το Chablis της Ελλάδας".
" Δεν έχω τίποτα με το Pinot Grigio, αλλά γιατί κάποιος που ενδιαφέρεται για το τι τρώει και πίνει να συμβιβαστεί με αυτό; Δοκιμάστε Ασύρτικο! Η γεύση του είναι σαν απόσταγμα εκατομμυρίων μικροσκοπικών κοχυλιών."
Eric Asimov, ειδικός οίνου των New York Times
"Πάντα το εκτιμούσα, αλλά πριν από λίγα χρόνια, στη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού στη Σαντορίνη το λάτρεψα. Η οξύτητά του είναι υπέροχη, όπως και τα αρώματα εσπεριδοειδών και ορυκτών."
Jancis Robinson, συγγραφέας, κριτικός οίνου στους Financial Times
 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο +30 210 7257662-3 ή με e-mail στο ga@athens-travel.gr.